Default Light in R25
Posted: 11 January 2022 09:10 PM   [ Ignore ]  
Total Posts:  14
Joined  2020-06-23

Hello,

After upgrading to R25 (R25.117), I’m unable to adjust the default light via the Default Light widget. I’ve checked my render settings and the Default Light is on. The feature works as expected in S24. Has something changed with the default light in R25, or am I possibly experiencing a bug? For context, I’m running MacOS 12.1

Thank you!

- Brian

Profile
 
 
Posted: 11 January 2022 10:26 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]  
Moderator
Avatar
Total Posts:  11359
Joined  2011-03-03

Hi Brian,

I can reproduce it here, while hoping it will be fixed soon. I have reported my findings. Sorry about this.

I have built a little “Default DYI Light” if you are used to the options, this might help a little bit.

Place it under the active camera and click once on the Xpresso tag to get to the UserData. This can be set as HUD.
File:
https://www.amazon.com/clouddrive/share/hVqCLY5rBsEp1H9vMuEn5pPSBThlFsCREmnDl5YR7K8

All the best

 Signature 

Dr. Sassi V. Sassmannshausen Ph.D.
Cinema 4D Mentor since 2004
Maxon Master Trainer, VES member

Photography For C4D Artists: 200 Free Tutorials. Texture, Panorama, HDRI, Camera Projection, etc.
https://www.youtube.com/user/DrSassiLA/playlists

Profile
 
 
Posted: 12 January 2022 07:16 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]  
Total Posts:  14
Joined  2020-06-23

Thank you so much for your quick and helpful response!

Profile
 
 
Posted: 12 January 2022 08:03 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]  
Moderator
Avatar
Total Posts:  11359
Joined  2011-03-03

You’re very welcome, Brian.

My best wishes

 Signature 

Dr. Sassi V. Sassmannshausen Ph.D.
Cinema 4D Mentor since 2004
Maxon Master Trainer, VES member

Photography For C4D Artists: 200 Free Tutorials. Texture, Panorama, HDRI, Camera Projection, etc.
https://www.youtube.com/user/DrSassiLA/playlists

Profile