How to vary displacement of clones
Posted: 26 November 2019 03:21 PM   [ Ignore ]  
Total Posts:  26
Joined  2016-09-15

I’ve a sphere with a displacer deformer on it where am i am using noise to drive displacement. This sphere is then cloned on a circle with a cloner.

Right now the same deformed sphere is cloned but I want each clone to have some variation in the displacement.

How do I do this?

Profile
 
 
Posted: 26 November 2019 04:14 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]  
Moderator
Avatar
Total Posts:  7392
Joined  2011-03-03

Hi zulu85,

Please have a look here:
https://www.cineversity.com/forums/viewthread/3715/

Or in short: set the Noise to World.

All the best

 Signature 

Dr. Sassi V. Sassmannshausen Ph.D.
Cinema 4D Mentor since 2004

Photography For C4D Artists: 200 Free Tutorials. Texture, Panorama, HDRI, Camera Projection, etc.
https://www.youtube.com/user/DrSassiLA/playlists

Profile
 
 
Posted: 26 November 2019 05:17 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]  
Total Posts:  26
Joined  2016-09-15

Thanks Dr. Sassi for your promt response. Setting world space for noise worked perfected.

How would I achieve this if I was using a taper deformer instead of deformer? Is there a general approach to this problem?

Profile
 
 
Posted: 26 November 2019 05:20 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]  
Moderator
Avatar
Total Posts:  7392
Joined  2011-03-03

Zulu85,

The Taper Deformer on a clone, but for each clone a different “strength” of the Taper?

Cheers

 Signature 

Dr. Sassi V. Sassmannshausen Ph.D.
Cinema 4D Mentor since 2004

Photography For C4D Artists: 200 Free Tutorials. Texture, Panorama, HDRI, Camera Projection, etc.
https://www.youtube.com/user/DrSassiLA/playlists

Profile
 
 
Posted: 26 November 2019 05:23 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]  
Total Posts:  26
Joined  2016-09-15

Yes exactly.

Profile
 
 
Posted: 26 November 2019 06:22 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]  
Moderator
Avatar
Total Posts:  7392
Joined  2011-03-03

Here is the Taper version of it, zulu85:

Project file
https://www.amazon.com/clouddrive/share/ojWJb9LpX9lbcyfvVwuN1eSzpUGD5MgHOgIxklKhekv

• Note that I have set the Random Effector to Min/Max 0-100%, and the Modify Clones to 100%.

• Inside of the Cloner, the [Cloner is set Blend.

• The two child-objects under the Cloner deliver the ‘bandwidth’ for the Blend.

All the best

 Signature 

Dr. Sassi V. Sassmannshausen Ph.D.
Cinema 4D Mentor since 2004

Photography For C4D Artists: 200 Free Tutorials. Texture, Panorama, HDRI, Camera Projection, etc.
https://www.youtube.com/user/DrSassiLA/playlists

Profile