Volume builder missing from R20 studio
Posted: 05 September 2018 04:19 PM   [ Ignore ]  
Total Posts:  14
Joined  2011-01-26

Not sure if I’ve missed something but the volume menu doesn’t appear in any of the R20 menus and the volume builder object is not available via the quick access shift + C - is this a current feature release or a future one?

Thanks,

Profile
 
 
Posted: 05 September 2018 04:52 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]  
Moderator
Avatar
Total Posts:  5701
Joined  2011-03-03

Hi bentrahair,

It should be there. Please contact the support:

https://www.maxon.net/en-us/support/how-can-we-help/

Anyway, sorry about your trouble.

My best wishes.

 Signature 

Dr. Sassi V. Sassmannshausen Ph.D.

Photography For C4D Artists: 200 Free Tutorials: Texture, Panorama, HDRI, Camera Projection, etc.
https://www.youtube.com/user/DrSassiLA/playlists

Profile
 
 
Posted: 06 September 2018 03:49 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]  
Total Posts:  14
Joined  2011-01-26

Thanks Dr Sassi,

I’ve contacted support but no reply as yet. Seems odd.
Any other users experiencing this?

Profile
 
 
Posted: 06 September 2018 07:19 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]  
Moderator
Avatar
Total Posts:  5701
Joined  2011-03-03

Hi bentrahair,

So far I can tell there is no one else. I hesitate to tell to reinstall, but it seems very plausible this time.

Anyway, we are not supposed to give technical support here, this needs to be done by the support directly. So all the flow of follow up information is perfect and guarantees a good and complete source for the developers.

All I might can share, so you have already some information for the support: You can check your R20 folder if in the “corelibs” both volume files are installed. Perhaps run a disk diagnostic as well. Again, I can’t do more here.

All the best

 Signature 

Dr. Sassi V. Sassmannshausen Ph.D.

Photography For C4D Artists: 200 Free Tutorials: Texture, Panorama, HDRI, Camera Projection, etc.
https://www.youtube.com/user/DrSassiLA/playlists

Profile
 
 
Posted: 14 September 2018 03:48 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]  
Total Posts:  1
Joined  2018-05-22

i had the same problem when i changed my profil settings in the pref folder so i decided to reinstall c4d studio r20 and all was return to normal

Profile
 
 
Posted: 14 September 2018 07:07 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]  
Moderator
Avatar
Total Posts:  5701
Joined  2011-03-03

Thanks for sharing and your input, Miller Sud.
Cheers.

 Signature 

Dr. Sassi V. Sassmannshausen Ph.D.

Photography For C4D Artists: 200 Free Tutorials: Texture, Panorama, HDRI, Camera Projection, etc.
https://www.youtube.com/user/DrSassiLA/playlists

Profile
 
 
Posted: 17 September 2018 05:17 AM   [ Ignore ]   [ # 6 ]  
Total Posts:  14
Joined  2011-01-26

I heard back from support. It turns out being on Yosemite was the issue - upgrading MacOS fixed the issue.
Thanks again for all your suggestions,


Ben

Profile
 
 
Posted: 17 September 2018 07:44 AM   [ Ignore ]   [ # 7 ]  
Moderator
Avatar
Total Posts:  5701
Joined  2011-03-03

Thanks you very much for sharing, Ben, nice find and solve.

My best wishes

 Signature 

Dr. Sassi V. Sassmannshausen Ph.D.

Photography For C4D Artists: 200 Free Tutorials: Texture, Panorama, HDRI, Camera Projection, etc.
https://www.youtube.com/user/DrSassiLA/playlists

Profile
 
 
   
 
 
‹‹ ALL of SIGGRAPH 2018?      Orderley Tangle ››